Öncelikle, FTP dosya aktarır ama güvensizdir, şifreleme yapmaz. SFTP ise hem dosya aktarır hem de güvenlidir, şifreleme yapar. Yani sizin için bir farkı yoktur. İkiside aynı şekilde aktarım yapar.
Adım : 1.1 - SFTP'ye bağlanmak için Gerekli Program Filezilla Client Programımızı indirmeniz gerek. İndirme bağlantısı;
https://filezilla-project.org/download.php?type=client
Adım: 1.2 - Direkt o görseldeki yeşil butonu ile indirebilirsiniz fakat sponsorlu olduğu için antivirüs programı uyarı verebilir. Sebebi ise kurulum yaparken rastgele reklam olarak program indirme önermesi. Detaylı bilgi için internete "filezilla sponsored malware" diye yazıp araştırırsanız anlarsınız aslında virüs olmadığını. Sponsorsuz indirmek ve antivüs uyarı vermemesi için alttaki kırmızı işaretlediğim yeri tıklayabilirsiniz.
Adım : 1.3 - Orayı tıkladıktan sonra ilk çıkan işaretlediğim bağlantıyı tıklayın. Program direkt indirilmiş olacaktır.
Adım : 1.4 - Daha sonra kurulum dosyasını açın.
Adım : 1.5 - Normal bir şekilde ileri ileri diyerek direkt kurabilirsiniz.
Adım : 2.1 - Filezilla ile bağlantı kurmak için GamePanel'den kopyaladığınız sunucu adresini, Filezilla'daki "Sunucu" kısmına; GamePanel'den kopyaladığınız kullanıcı adını ise Filezilla'daki "Kullanıcı adı" kısmına yapıştırın. Parola, GamePanel'e giriş yaparken belirlediğiniz paroladır. Bağlantı noktası kısmını boş bırakın; Filezilla, sunucuya bağlanırken bu kısmı otomatik olarak dolduracaktır.
Adım : 2.2 - Gelen bu uyarıya "Tamam" butonuna tıklayın.
Adım : 2.3 - Tebrikler sunucuya Filezilla ile bağlandınız.
1. Adım - Filezilla Programı Yüklemek
Adım : 1.1 - SFTP'ye bağlanmak için Gerekli Program Filezilla Client Programımızı indirmeniz gerek. İndirme bağlantısı;
https://filezilla-project.org/download.php?type=client
Adım: 1.2 - Direkt o görseldeki yeşil butonu ile indirebilirsiniz fakat sponsorlu olduğu için antivirüs programı uyarı verebilir. Sebebi ise kurulum yaparken rastgele reklam olarak program indirme önermesi. Detaylı bilgi için internete "filezilla sponsored malware" diye yazıp araştırırsanız anlarsınız aslında virüs olmadığını. Sponsorsuz indirmek ve antivüs uyarı vermemesi için alttaki kırmızı işaretlediğim yeri tıklayabilirsiniz.
Adım : 1.3 - Orayı tıkladıktan sonra ilk çıkan işaretlediğim bağlantıyı tıklayın. Program direkt indirilmiş olacaktır.
Adım : 1.4 - Daha sonra kurulum dosyasını açın.
Adım : 1.5 - Normal bir şekilde ileri ileri diyerek direkt kurabilirsiniz.
2. Adım - Sunucuya Filezilla ile bağlanmak
Adım : 2.1 - GamePanelinize girdikten SFTP Bilgileri yazan yere gelip size tanımlanan sunucu adresi ve kullanıcı adınızı üzerine tıklayarak kopyalıyoruz.Adım : 2.1 - Filezilla ile bağlantı kurmak için GamePanel'den kopyaladığınız sunucu adresini, Filezilla'daki "Sunucu" kısmına; GamePanel'den kopyaladığınız kullanıcı adını ise Filezilla'daki "Kullanıcı adı" kısmına yapıştırın. Parola, GamePanel'e giriş yaparken belirlediğiniz paroladır. Bağlantı noktası kısmını boş bırakın; Filezilla, sunucuya bağlanırken bu kısmı otomatik olarak dolduracaktır.
Adım : 2.2 - Gelen bu uyarıya "Tamam" butonuna tıklayın.
Adım : 2.3 - Tebrikler sunucuya Filezilla ile bağlandınız.