Rehber Minecraft GamePanel Sunucu Seed ve Dünya Sıfırlama

siyahpulsar

Çaylak
K. Moderatörü
En iyi cevaplar
0
Ödüller
2
Not: Bu işlem dünyanızın silinmesine yol açar ve geri getirilemez!
Not2: Ayrıca eğer spesifik bir seed girmeyecekseniz 4. adıma geldiğinizde 5. ve devam adımları atlayarak sunucunuzu başlatabilirsiniz.

1. Adım: Sunucunuzu durdurun

z stop ettim.png

2. Adım: Farenizi Yönetim ("Management") menüsüne götürün.
2.1. Adım: "Dosyalar" ("Files") menüsünü seçin.

z dosyalarım nerde.png

3. Adım: "World" adı geçen veya dünya dosyası olan tüm dosya ve klasörleri seçin (muhtemelen tüm dünya dosyaları fotoğraftaki gibi görünecektir)
3.1. Adım: Ardından da "Sil" ("Delete") butonuna tıklayın.
Not: Farklı yazılımlar, yazılıma göre 1 veya daha fazla world klasörü bulundurabiliyor. Görselde 3 adet var. Sizde yazılım farklı ise 1 adet olabilir.

z bizi seç.png

4. Adım: Seçmiş olduğunuz tüm dosya/klasörleri silme işlemini doğrulamak adına gelen pencerede "Sil" ("Delete") butonuna tıklayın ve seçilen tüm dosyaların silinmesini sağlayın.

z sildim gitti hadi.png

Not: Eğer spesifik bir seed belirlemeyecekseniz sırada ki adımları yapmanıza gerek yoktur ve direkt olarak sunucunuzu başlatabilirsiniz.

5. Adım: Farenizi Yönetim ("Management") menü seçme alanına götürün.
5.1. Adım: "Yapılandırma" ("Configs") menüsünü seçin.

z yapılandırma dosyaları.png

6. Adım: Menüde config ayarı aratma alanına "seed" yazın.
6.1. Adım: Çıkan "LEVEL SEED" başlık altında ki giriş alanına istediğiniz seed i girin.

z tohumu belirliycem.png

7. Adım: Kaydetmeyi unutmayın. Yoksa yaptıklarınızın hepsi boşuna olmuş olur. Config menüsünde yapılan her değişiklik kayıt edilmesi gerektirir.

z kaydet ki gitmesin.png

8. Adım: Console menüsüne dönün ve sunucunuzu başlatın. Artık seed değiştiğine göre harita farklı oluşacak ve kötü seed sorunları yaşanmayacak. İyi oyunlar!

z onaylıyorum.png

Yardımcı olabilecek diğer rehberler (Basılabilir linkler):

Sunucu Dünyasını Bilgisayara İndirmek
Sunucu Sıfırlama (Herşeyi)
Server.Properties Ayarlama
Sunucu Koruma Yöntemleri
Online Mode Kapatma (Korsan Launcher Girişi Sağlama)

Son düzenleme: