Rehber Gamepanel Doku Paketi Kurulumu

FestDeath

Çaylak
K. Moderatörü
En iyi cevaplar
0
Ödüller
2
Bu rehberde gamepanel sunucularımızda nasıl kaynak, doku paketi (texture pack, resource pack) kurulumunu anlatıp ek olarak sunucu tarafında bulunan kaynak paketi ayarlarından bahsedeceğim.

İşlemlere başlamadan önce kesinlikle sunucuyu durdurun!
  1. Adım: "Config" sayfasına girelim.

1768158934748.png

2. Adım: Config sayfasında bulunan üst kısımdan "resource" şeklinde aratalım.

1768159521115.png

3. Adım: Kullanacağınız doku paketinin bağlantısını yazıyoruz ve "Save" tuşun basıyoruz. (Bağlantının sonu kesinlikle ".zip" ile bitmelidir. Bu site üzerinden doku paketinize indirme bağlantısı oluşturabilirsiniz.)

1768159837082.png

4. Adım: Sunucuyu başlatabiliriz. Oyuncunun sunucuya ilk girişinde kaynak paketini kullanıp kullanmamak istediğini dair soru soracak. Bu durumda kaynak paketini kullanmayı kabul etse de etmese de sunucuya girebilecektir. Eğer kaynak paketini kullanmadığı takdirde sunucuya giriş yapmasını engellemek istiyorsanız aşağıda bahsedeceğim ayarları kontrol etmeniz yeterlidir. (Yani doku paketini zorunlu tutmak istiyorsanız.)

1. REQUIRE RESOURCE PACK​

Bu ayar, sunucuya giriş için paketin zorunlu olup olmadığını belirler.
  • Açık (True): Oyuncu paketi indirmeyi reddederse sunucudan otomatik olarak atılır (Kick). Paketi yüklemeden oynamasına izin verilmez.
  • Kapalı (False): Oyuncu paketi reddetse bile sunucuya girip oynamaya devam edebilir (varsayılan budur).

2. RESOURCE PACK​

Bu kısma, indirilmesini istediğin paketin doğrudan indirme bağlantısı (URL) yazılır.
  • Bağlantının sonu mutlaka .zip ile bitmelidir.
  • Örnek: https://example.com/sunucu-paketi.zip
  • Dropbox veya Google Drive kullanılıyorsa, linkin "doğrudan indirme" (direct download) linkine dönüştürülmesi gerekir.

3. RESOURCE PACK ID​

Bu, pakete verilen benzersiz bir kimlik (UUID) numarasıdır.
  • Oyun, bu ID'yi kullanarak oyuncunun bilgisayarında bu paketin zaten yüklü olup olmadığını kontrol eder.
  • Eğer paketi güncellerseniz, bu ID'yi de değiştirmeniz gerekir ki oyun oyuncuya "yeni bir sürüm var, tekrar indir" diyebilsin.

4. RESOURCE PACK PROMPT​

Oyuncu sunucuya bağlandığında karşısına çıkan ekran mesajıdır.
  • Buraya "Lütfen sunucumuzun özel seslerini ve modellerini görmek için paketi onaylayın." gibi bir metin yazabilirsiniz.
  • Eğer boş bırakılırsa, oyun standart bir uyarı mesajı gösterir.

5. RESOURCE PACK SHA1​

Bu en kritik güvenlik ve kontrol ayarıdır. Paketin "parmak izi" gibi düşünebilirsiniz.
  • Ne işe yarar? Dosyanın bozuk inip inmediğini veya üzerinde değişiklik yapılıp yapılmadığını denetler.
  • Eğer paketi günceller ama bu kodu değiştirmezseniz, oyuncuların bilgisayarı "benim elimdeki kod ile sunucudaki kod aynı" der ve yeni paketi indirmez.
  • 40 karakterlik karmaşık bir sayı ve harf dizisidir (Örn: d64a66e6...).