MakeRKereM
www.Rabisu.com
Merhaba arkadaşlar. Çoğu Minecraft sunucularının Discord sunucularında görmüşsünüzdür. Discordda bir kanalda sunucunuzun ip'si,oyuncu sayısı gibi verileri göstereceğiz.
Öncelikle burada hazır kodları vereceğim için JavaScript kodlama bilmenize gerek yok. Sadece belli başlı yerleri (örneğin sunucu ip gibi) değişkenleri değişmeniz gerekecek.
1.Adım: Yeni Bot Oluşturmak İçin Discord'un sitesine giriyoruz
Bu ekrandan New Application tuşuna basıyoruz.
Bu ekrandan botumuzun adını koyuyoruz. Sunucunuzun adını koyabilirsiniz.
Sonrasında bu ekran gelecektir. İsterseniz botunuzun açıklamasını ve ikonunu değiştirebilirsiniz.
Sonra sol kısımdan Bot tuşuna basıyoruz.
Bu tuşa basarak Bot ekliyoruz.
Gelen uyarıyı onaylıyoruz.
Bu ekrandan isterseniz Bot adını ve ikonunu değiştirebilirsiniz. Sonrasında Click To Reveal Token tuşuna, sonrasında ise Copy tuşuna basıyoruz.
Sonra bu Botu sadece ben istediğim sunuculara eklemek istediğimden bu ayarı kapatıyoruz.
Biraz daha aşağıya inip Bot yetkileri kısmından Administrator yazan yeri işaretliyoruz. Ve yeşil tuşa basıp kaybediyoruz.
Bu menüye giriyoruz.
Buradan Bot seçeneğini ve Administrator seçeneğini seçiyoruz. Üstte botumuzun linki olacak. Copy diyip kopyalıyoruz.
Tarayıcıya yapıştırıp normal Bot ekler gibi sunucumuzu seçip ekliyoruz. Ama Bot çevrimdışı . Merak etmeyin. Bir sonraki adımda botumuzu kodlayıp çevrimiçi yapacağız.
2.Adım: Botu Kodla
Kodları burada hazır vereceğim. Değişmeniz gereken 3 yer var. 1.si sunucu ip'niz 2.si sunucu adı'nız 3.sü ise Bot tokeniniz(bot oluştururken kopyaladığımız)
Bu kodları isterseniz Rabisu'dan aldığınız Vds'ye ya da Glitch'e(Önerilmez) node.js kurup kodları yükleyebilirsiniz.
Öncelikle burada hazır kodları vereceğim için JavaScript kodlama bilmenize gerek yok. Sadece belli başlı yerleri (örneğin sunucu ip gibi) değişkenleri değişmeniz gerekecek.
1.Adım: Yeni Bot Oluşturmak İçin Discord'un sitesine giriyoruz
Bu ekrandan New Application tuşuna basıyoruz.
Bu ekrandan botumuzun adını koyuyoruz. Sunucunuzun adını koyabilirsiniz.
Sonrasında bu ekran gelecektir. İsterseniz botunuzun açıklamasını ve ikonunu değiştirebilirsiniz.
Sonra sol kısımdan Bot tuşuna basıyoruz.
Bu tuşa basarak Bot ekliyoruz.
Bu ekrandan isterseniz Bot adını ve ikonunu değiştirebilirsiniz. Sonrasında Click To Reveal Token tuşuna, sonrasında ise Copy tuşuna basıyoruz.
Sonra bu Botu sadece ben istediğim sunuculara eklemek istediğimden bu ayarı kapatıyoruz.
Biraz daha aşağıya inip Bot yetkileri kısmından Administrator yazan yeri işaretliyoruz. Ve yeşil tuşa basıp kaybediyoruz.
Buradan Bot seçeneğini ve Administrator seçeneğini seçiyoruz. Üstte botumuzun linki olacak. Copy diyip kopyalıyoruz.
Tarayıcıya yapıştırıp normal Bot ekler gibi sunucumuzu seçip ekliyoruz. Ama Bot çevrimdışı . Merak etmeyin. Bir sonraki adımda botumuzu kodlayıp çevrimiçi yapacağız.
2.Adım: Botu Kodla
Kodları burada hazır vereceğim. Değişmeniz gereken 3 yer var. 1.si sunucu ip'niz 2.si sunucu adı'nız 3.sü ise Bot tokeniniz(bot oluştururken kopyaladığımız)
Bu kodları isterseniz Rabisu'dan aldığınız Vds'ye ya da Glitch'e(Önerilmez) node.js kurup kodları yükleyebilirsiniz.
JavaScript:
const Discord = require('discord.js');
const client = new Discord.Client(); client.login('token');
var request = require('request');
var mcCommand = '/suncista'; //komutunuz
var mcIP = 'sunucuip'; // sunucu ip
var mcPort = 25565; // sunucu port (25565 Varsayılan)
client.on('message', message =>
{ if (message.content === mcCommand)
{ var url = 'http://mcapi.us/server/status?ip=' + mcIP + '&port=' + mcPort;
request(url, function(err, response, body)
{ if(err) { console.log(err); return message.reply('Süzücü Hatası');
}
body = JSON.parse(body);
var status = '*Sunucu Şuanda Kapalı*';
if(body.online) { status = 'Sunucu Aktif. Üye Sayısı **online** - ';
if(body.players.now) { status += '**' + body.players.now + '** Kişi Oynuyor'; }
else { status += '*Oynayan Kimse Yok*';
}
} message.reply(status);
});
} });