Merhaba, hayatınızda bir kez bile olsun çakma oyun görmüşsünüzdür. Bu oyun firmaları için doğal bir durum. Sevdiğin bir oyundan ilham alıp daha güzel bir oyun ortaya çıkarmak bazen şaşırtıcı sonuçlara ulaştırabiliyor. Örneğin Minecraft Infiniminer adındaki oyundan esinlenilerek yapıldı. Yani kısaca Minecraft çakma bir oyun. Peki çakma bir oyunun çakması olur mu? İşte karşınızda Minecraft'tan esinlenilerek yapılmış bir oyun olan Creativerse.
Creativerse oyununun yapım firması Payful Studios.
2014'de payful oyun geliştirici firması tarafından yapımına başlanan Creativerse 2017 yılında piyasaya sürüldü. İlk başta ücretli bir oyun olması planlanıyordu. Fakat daha sonra bu planda değişikliğe gidilerek sadece oyun içi satın alma eklendi. Oyun Minecraft'tan esinlenilerek yapıldı. Yani kısaca bir sandbox oyunu. Fakat Minecrafttan birçok yönden ayrılıyor. Örneğin Minecraft'ta merdiven bloklarını istediğimiz biçimde koyamadığımızı biliyorsunuz. Bu oyunda yönü siz istediğiniz şekilde belirleyebiliyorsunuz. Ayrıca modern yapı malzemeleri, mobilyalar, teknolojik aletler ve daha birçok eşya bulunuyor. Canlılar ise kare şeklinden kurtulmuş daha oval bir şekle bürünmüş. Oyunda birçok şeyi elinizdeki güç eldiveni ile yapabiliyorsunuz. Tabiki Minecraft'a benzer yanları da var. Mesela dünya yapısı küp bloklardan oluşuyor. Bu dünyadan eşya toplayıp craft edip yeni eşyalar üretiyorsunuz. Oyunu ister tek oyunculu olarak ister çok oyunculu olarak oynayabilirsiniz. Yapabileceklerinizin sınırı sizin hayal gücünüze kalmış.
Oyundan Kareler:
Oyun inceleme:
Bu oyunu 2018 yada 2019 yılında tam hatırlayamıyorum ama bir yaz döneminde yani tatilde oynamıştım. Düşük sistemlerde bile çalışması ile neredeyse her oyuncuya erişmek istemeleri ve ücretsiz olması gerçekten de güzeldi. Oyunu ilk yüklediğimde Minecraft çakması olduğunu duyduğumdan çok hevesli başlayamadım. Fakat birkaç saat oynadıktan sonra oyunun normal bir çakma olmadığını anladım. Çakma oyunlara ön yargımı neredeyse kırmayı başardı Creativerse. Fakat oyun Türk piyasasında çok aktif değil. çok oyunculu oynamak istediğimde oyunu oynayacak arkadaş bulamamıştım. O yüzden tek oyunculu oynamaya devam ettim. Oyunun ana hikayesi minecraftta olduğu gibi çok kötü kalmış. Ve Türk sunucusu olmaması arkadaşlarımla rol-play oynamamıza da izin vermiyordu
. Bu yüzden Minecraft'tan daha geride kalmış. Bu yüzden oyuna verebileceğim puan 7/10
.
Buraya tıklayarak Steam'den oyunu yükleyip kurabilirsiniz.